مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

پس از برقراري عقد نكاح ميان زوجين و ازدواج براي هر يك حقوقي ايجاد مي‌شود. در عوض ايشان موظف به انجام وظايف و مسئوليت‌هاي جديدي مي‌گردند. برخي از اين مسئوليت‌ها شرعا مشخص نشده‌اند و انجامشان به تمايل طرفين بستگي دارد. اما يك سري وظايف هستند كه در قانون صريحا به آن‌ها اشاره شده است و عدم اجرايشان ضمانت اجراي قانوني در پي دارد. حال مي‌خواهيم بدانيم قانون چه ضمانت اجرايي براي سرپيچي زوجين و علي الخصوص زن از انجام اين وظايف در نظر گرفته است؟ از آن گذشته به بررسي پاسخ اين سوال مي‌پردازيم كه آيا عدم تمكين جرم است؟

براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد : 

جرم عدم تمكين زن

جرم تمكين زن

جرم تمكين

 

 

 

 

 

 

تمكين چيست ؟

مطابق ماده ۱۱۰۲ قانون مدني بعد از بسته شدن عقد نكاح زوجين از حقوق و تكاليفي برخوردار مي‌شوند. اين تكاليف تمكين نام دارند و رعايتشان الزامي است. يكي از مهم‌ترين اين وظايف انجام رابطه جنسي با مرد است كه زن در صورت عدم ايفاي آن يا ترك منزل و… ناشزه محسوب مي‌گردد. براي كسب اطلاعات تكميلي در خصوص تمكين كليك نماييد.

عدم تمكين

همانطور كه در بالا اشاره شد انجام وظايفي كه در قانون آمده‌اند اجباري است و خودداري و سرپيچي از انجام آن‌ها ضمانت اجرا به دنبال دارد. به خودداري و سرپيچي از وظايف از طرف زوجين نشوز و به مردي كه تمكين نكند ناشز و نيز به زني كه عدم تمكين كند ناشزه گويند.

بررسي جرم بودن يا نبودن عدم تمكين زن

بايد اظهار داشت كه عدم تمكين جرم نيست و به دنبال آن مجازات ندارد. چراكه در قانون عدم ايفاي وظايف زناشويي از جانب زن جرم تلقي نشده و نهايتا در صورت اثبات نشوز زن وي با ضمانت اجراهايي مواجه مي‌گردد.

ضمانت اجراي عدم تمكين زن | جرم عدم تمكين

زماني كه زن به نشوز متهم گردد زوج مي‌تواند يك دادخواست مبني بر عدم تمكين همسرش به دادگاه ارسال كند. پس از تشكيل جلسه دادگاه با حضور زوجين و بررسي موضوع بحث اگر نشوز زوجه اثبات گردد وي مطابق قانون مجبور به انجام وظايف خود مي‌گردد و اگر باز هم از وظايف خود سرپيچي كند ضمانت اجراهاي زير براي زن در نظر گرفته مي‌شود:

۱- غير مستحق دانستن وي به دريافت نفقه (نفقه به او تعلق نمي‌گيرد ).

۲- استحقاق دريافت اجرت‌المثل را ندارد.

۳- در شرايطي نيز با عدم تمكين طولاني زن مرد مي‌تواند اجازه ازدواج مجدد را از دادگاه بگيرد.

۴- مرد مي‌تواند طلاق زوجه را از دادگاه درخواست كند.

۵- عدم استحقاق دريافت تصنيف دارايي: طبق قانون اگر درخواست طلاق از سوي مرد صورت گيرد نصف اموال زوج به زن تعلق مي‌گيرد اما در صورتي كه ناشزه بودن زن اثبات گردد او از دريافت نصف دارايي محروم مي‌گردد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص جرم عدم تمكين زن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون جرم عدم تمكين زن پاسخ دهند.

 

منبع : جرم عدم تمكين زن

امتیاز:
بازدید: 23
برچسب:
:
[ 1399/7/28  ] [ ۰۹ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب